Πορτοκαλόπιτα
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
18/09/2018 06:54

Πορτοκαλόπιτα


Συστατικά

  • 1 πακετο φυλλο κρουστα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι 2%
  • 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
  • 1 ποτηρι ζαχαρη
  • 1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
  • 4 αυγα
  • 1-2 βανιλιες
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι


για το σιροπι:

  • 3 ποτηρια νερο
  • 2 ποτηρια ζαχαρη
  • ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
  • φλουδα ενος πορτοκαλιου

Οδηγίες

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα. Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε τα φυλλα. Πριν τα εχουμε κοψει οπως ειναι απο τη συσκευασια σε 4 κομματια το καθε φυλλο. Ενα-ενα λοιπον τσαλακωνουμε τα κομμενα φυλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι και τα ριχνουμε μεσα στο μιγμα.
  2. Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο.
  3. Εχουμε εν τω μεταξυ βρασει και δεσει το σιροπι. Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι. Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

1.Καλο θα ειναι τα αυγα να ειναι πριν ελαφρως χτυπημενα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.

2.Αν δεν βαλουμε καλαμποκελαιο και βαλουμε ελαιολαδο καλο θα ειναι να βαλουμε λιγοτερο γιατι ειναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 ειναι αρκετο.

3.Οταν βρασει το σιροπι και το αφησουμε να κρυωσει,καλο θα ειναι να βγαλουμε απο μεσα τη φλουδα γιατι αν μεινει πολυ ωρα μεσα θα πικρισει.

4. Για πιο ευκολο,θα μπορουσαμε αφου χτυπησουμε τα υλικα να ριξουμε το μιγμα στο ταψι μας και υστερα να βαλουμε τα φυλλα για να ειναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φυλλα καλυτερα. Ειναι ομως το ιδιο να το κανουμε στο μπολ κατευθειαν. Καλη επιτυχια!



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης