Μπεκρή μεζέ
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
15/07/2018 11:23

Μπεκρή μεζέ


 

Περιγραφή

Ευκολο και αρκετα γευστικο

Συστατικά

1/2 κιλού χοιρινο κομμένο σε κομματακια

  • 1 κουτι κομμενα ντοματακια
  • 3 σκελιδες σκορδο
  • 1 κρεμμυδι
  • 1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
  • 1 κρασοποτηρο κοκκινο ημιγλυκο κρασι
  • 1 κουταλια φρεσκο βουτυρο
  • 3 πρεζες αλατι
  • μαυρο πιπερι
  • κοκκινο πιπερι καυτερο
  • 5-6 κοκκους πιπερι
  • ριγανη
  • μπαχαρι

Οδηγίες

  1. Σωταρω το κρεας εως οτου ροδισει.
  2. Προσθετω ψιλοκομμενο κρεμμυδι και λιωμενες τις σκελιδες σκορδο. Αλατοπιπερωνω και προσθετω την ριγανη. Ρυθμιζω το ματι της κουζινας σε μετρια φωτια.
  3. Προσθετω τα ψιλοκομμενα ντοματακια και ριχνω το κρασι καθως και τα υπολοιπα μπαχαρικα. Προς το τελος βαζω και το βουτυρο.
  4. Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια (περιπου 1/2 ωρα) μεχρι να δεσει λιγο η σαλτσα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να σερβιριστεί ως ξεχωριστό πιάτο ή να συνοδεύσει μακαρόνια ή πιλαφι. Προτιμήστε ενα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης