Κέικ πορτοκάλι
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
15/11/2018 10:19

Κέικ πορτοκάλι


Συστατικά
  • 1 φλ λάδι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.

  2. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.

  3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν

  4. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη συνταγή αυτή μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα ή αμύγδαλα ή κομμάτια κουβερτούρας..όμως είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτά. Επίσης μπορούμε να αντικαταστάσουμε το αλεύρι με αλέυρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με φρουκτόζη αλλά στη μισή ποσότητα απ ότι λέει η συνταγή. Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη με τρύπα φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί. Επίσης το φλυτζάνι να είναι μεγάλο και τα υλικά να μετρηθούν με το ίδιο μέγεθος φλυτζανιού.

 



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης