Απλή Κρέπα
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
23/07/2018 04:22

Απλή Κρέπα


Συστατικά

125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120 ml γάλα
120 ml νερό
2 γρ. αλάτι
30 γρ λιωμένο βούτυρο


Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλεύρι με τα αυγά. Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα και το νερό, ανακατεύοντας. Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ανακατευθούν όλα τα συστατικά καλά.

Ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδομένο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέση θερμοκρασία. Ρίξτε περίπου 1/4 κούπας από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε κρέπα. Κουνήστε το τηγάνι κυκλικά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού εξίσου.

Ψήστε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σκουρίνει η κάτω πλευρά της κρέπας. Με μια σπάτουλα αλλάξτε πλευρά στην κρέπα ώστε να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά με τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρεται ζεστή.



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης