Τι είναι ο Μεταβολισμός
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
19/01/2019 08:06

Τι είναι ο Μεταβολισμός


Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που γίνονται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα συστατικά της τροφής (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια, βιταμίνες, νερό) για τη λειτουργία του οργανισμού και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του. Ένα μέρος της ενέργειας που παράγει ο οργανισμός χρησιμοποιείται καθημερινά από τα κύτταρα και τα όργανα του σώματος (καρδιά, συκώτι, νεφρά, εγκέφαλος) για να επιτελέσουν τις βασικές τους λειτουργίες, αυτός είναι ο λεγόμενος βασικός μεταβολικός ρυθμός. Ο ρυθμός με το οποίο το σώμα μας καίει θερμίδες ονομάζετε μεταβολικός ρυθμός και εμφανίζει μια διαφοροποίηση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το βασικό μεταβολισμό είναι η μυϊκή μάζα. Επομένως όσο μυώδες είστε τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε, όσα κι αν είναι τα κιλά σας.
 
Πώς μπορείτε να βρείτε το μεταβολισμό σας
Για να βρείτε τον δικό σας μεταβολισμό δηλαδή το πόσες θερμίδες μπορείτε να καίτε καθημερινά μπορεί να βρεθεί μέσω της λιπομέτρησης η οποία γίνεται κατά την επίσκεψη σας ένα διαιτολογικό κέντρο. Με την λιπομέτρηση αυτή υπολογίζεται ο μεταβολισμό σας αλλά επιπλέον και η σύσταση του σώματος σας δηλαδή το ποσοστό μυϊκής μάζας και το ποσοστό του σωματικού σας λίπους.

Τι επηρεάζει το βασικό μεταβολισμό
  • Η σύσταση του σώματος

  • Ο υποσιτισμός

  • Το στρες

  • Οι ορμόνες του θυρεοειδούς αδένα

  • Η ανάπτυξη


Πως μπορείτε να αλλάξετε το μεταβολισμό σας
Ο μοναδικός τρόπος για να αυξήσετε το μεταβολισμό του σώματός αύξησης της φυσικής δραστηριότητας. Με την άσκηση έχετε διπλό κέρδος:

  • καίτε περισσότερες θερμίδες τη στιγμή που ασκείστε και

  • δυναμώνουν οι μύες, ο κύριος παράγοντας που επιταχύνει μακροπρόθεσμα το ρυθμό του μεταβολισμού  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης