Κορμός ψυγείου με μπισκότα και με καρύδια
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
15/07/2018 11:39

Κορμός ψυγείου με μπισκότα και με καρύδια


Κορμός ψυγείου με μπισκότα


          Υλικά:

  • 3 πακέτα πτι-μπερ
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι κονιάκ

    Εκτέλεση:
    Χτυπάμε στο χέρι (και όχι με μίξερ) τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το κακάο, τις βανίλιες και το αυγό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το γάλα, στο οποίο έχουμε προσθέσει το κονιάκ. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μίγμα κακάου και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου, σχηματίζουμε δύο κορμούς και τους τυλίγουμε με το αυτό. Παγώνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες. Σερβίρεται σε φέτες αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

 

 

Κορμός με μπισκότα και καρύδια

             Υλικά:

  • 250 γραμ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 300 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
  • 50 ml κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 βανίλια (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

 

Περιγραφή:
Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια ή τα χτυπάτε στο μίξερ και τα βρέχετε με το κονιάκ.

Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αβγά, το κακάο και τη βανίλια.

Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

"Ντύνετε" μία μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.

Τη βάζετε στην κατάψυξη 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης