Συμβουλές για τα γλυκά
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
15/07/2018 11:52

Συμβουλές για τα γλυκά


  1. Αν βάλουμε την φόρμα στρωμένη με την άψητη ζύμη τάρτας στο ψυγείο για μισή ώρα, δεν θα μαζέψει στο ψήσιμο και θα γίνει πιο τραγανή.
  2. Για να μην κάνουν κρούστα οι διάφορες κρέμες μας, ή τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα ή τις καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
  3. Αν τα μπισκότα μας κολλήσανε στο ταψί, τα βγάζουμε με μία μεταλλική σπάτουλα.
  4. Για να γλυκάνουμε την κρέμα σαντιγί, χρησιμοποιούμε άχνη ζάχαρη πάντα, γιατί η κανονική ζάχαρη βγάζει υγρασία και μπορεί να χαλάσει την κρέμα μας.
  5. Αν το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα, βρέχουμε μία πετσέτα με ζεστό νερό και την τυλίγουμε γύρω από την φόρμα. Μετά από λίγο ξαναδοκιμάζουμε.
  6. Αντί να ζεστάνουμε το βούτυρο που χρησιμοποιούμε για τα γλυκίσματα μας, ζεσταίνουμε καλά το μπωλ στο οποίο θα το χτυπήσουμε.
  7. Για να μην πάνε στον πάτο οι σταφίδες που χρησιμοποιούμε στο κέικ, πριν τις ρίξουμε στη ζύμη, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  8. Αν βάλουμε περισσότερο μπέικιν στα γλυκά ή στα φαγητά ή δεν θα φουσκώσουν ή θα καθίσουν στο κέντρο. Αν συνηθίζουμε να φυλάμε το μαρούλι ή τη σαλάτα στο ψυγείο πλυμένη και κομμένη, πρέπει να την τυλίγουμε σε υγρή πετσέτα ή σε τάπερ που κλείνει πολύ καλά.
  9. Αν η γέμιση της πίτας μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ή λίγο τραχανά ή λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά.
  10. Αν έχουμε ζύμη σφολιάτα, μπορούμε να τη μοιράσουμε σε μπάλες, να την τυλίξουμε με μεμβράνη και να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.
  11. Όταν πρέπει να προσθέσουμε λικέρ σε κάποια κρέμα που περιέχει και βούτυρο, τη ρίχνουμε σιγά - σιγά και με προσοχή και στην ακριβή ποσότητα που προβλέπει η συνταγή μας, αλλιώς η κρέμα μας θα κόψει.


  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης