Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
24/05/2018 02:54

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κούπα μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι  

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και το ρίχνουμε μέσα.
  3. Το αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα (μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι) και στην συνέχεια το βγάζουμε από το νερό και το κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι.
  5. Μόλις γίνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και τρεις κούπες από το νερό στο οποίο έβρασε το χταπόδι.
  6. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι.
  7. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε 2-3 κούπες ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  8. Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγει το ζουμί και να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι.

 



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης