Πολύτιµοι λίθοι και η δυναμή τους
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
17/01/2019 03:22

Πολύτιµοι λίθοι και η δυναμή τους


ΧΑΛΑΖΙΑΣ • Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ

Ο Χαλαζίας είναι ο καλύτερος φίλος µας και σύµµαχος κατά τη στιγµή του στοχασµού καθώς επίσης και για τη θεραπεία όλων των ασθενειών. Απορροφά την αρνητική ενέργεια και την επιβλαβή ακτινοβολία (απ' την τηλεόραση, τον υπολογιστή κλπ.). Όταν τοποθετείται σε ένα ράφι στο σπίτι δηµιουργεί ένα περιβάλλον που είναι υγιές, καθαρό και γεµάτο από θετική ενέργεια.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ταύρας, Δίδυµοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Σκορπιός, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος και Ιχθείς.

ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το µάτι του του τίγρη είναι ο αποκαλούµενος Λίθος της Ελευθερίας. Παρέχει µεγόλη εσωτερική δύναµη, µε την οποία λαµβάνονται αποφάσεις. Συνιστάται για άτοµα που είναι εσωστρεφή και χρειάζονται ενθάρρυνση. Βοηθά στο να γίνουν αλλαγές χωρίς τραυµατικές αλλαγές.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ταύρος, Δίδυµοι, Λέων και Παρθένος.

ΟΝΥΞ • ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Ο όνυξ ενδείκνυται για την θεραπεία της επιληψίας και της κατάθλιψης και χρησιµοποιείται πολύ από άτοµα που πάσχουν από µελαγχολία. Παρέχει συναισθηµατική σταθερότητα και καταπραύνει ΤΟ φόβο του άγνωστου κοι του απόκρuφου. Ενδείκνυται για εκείνους που πάσχουν από βραχνάδα.

 Συνάφεια µε τα σύµβολα: Αρης, Τοξότης και Ταύρας.

ΝΑΤΡΟΛΙΘΟΣ • ΧΩΡΙΣΜΟΙ

Ο νατρόλιθος συνιστάται για εγωκεντρικούς, µάταιους ανθρώπους. Θέτει σε κίνηση τους µηχανισµούς που έχουµε όλοι για την αuτοθεραπεία µας. Συνιστάται σε περιmώσεις κτητικών σχέσεων ή επώδυνων χωρισµών.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ζυγός, Αιγόκερως, Τοξότης, Ταύρος, Καρκίνος, Ιχθείς, Υδραχόος και Παρθένος.

 

ΑΧΑΤΗΣ • ΤΥΧΗ

Ο αχάτης φέρνει καλή τύχη σε θέµατα που σχετίζονται µε την αγάπη και τα πάθη. Μεγάλης δονητικής δύναµης, παρέχει ισορραπία, πραωθεί την αυτοανόλυση και συνιστάται σε περιπτώσεις περισυλλογής.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Ταύρος, Δίδυµοι, Καρκίνος, Λέων, Ζυγός, Παρθένος, Ιχθείς και Σκορπιός.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ • ΥΓΕΙΑ

Ο πρόσινος χαλαζίας ενδείκνυται για την θεραπεία εντερικών ενοχλήσεων καθώς επίσης και Υια την ανακούφιση από τον πονόδοντο.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Τοξότης και Υδροχόος.

ΟΥΝΑΚΙΤΗΣ • ΣΕΞ

Ο ουνακίτης εστιάζεται στην αντοχή και τα συναισθήµατα αγάπης. Συνιστάται για άτοµα µε ανεπαρκείς σχέσεις ή µε προβλήµατα στις σχέσεις του ζευγαριού που θέλουν να τις βελτιώσουν. Ενισχύει την προσωπικότητα και βοηθάει στην ανόmυξη ιδιοτήτων όπως η τρυφερότητα, γλυκύτητα, στοργή κλπ.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Αιγόκερως, Κριός, Ταύρας, Δίδυµοι, Ζυγός, Τοξότης και Υδραχόος.

ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Ο αιµατίτης, όπως λέγονταν, είναι χρήσιµος για τη νίκη σε νοµικές µάχες, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίµατος και διεγείρει την απορρόφηση οξυγόνου. Ενδείκνυται Υια την θεραπεία ασθενειών του αίµατος και του πεµπτικoύ συστήµατος, καθώς επίσης και καρδιακές νόσους.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Σκορπιός, Τοξότης, Υδροχόος και Παρθένος.

ΙΑΣΠΙΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ • ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Ο ιάσπις µε κόκκινες ραβδώσεις είναι η πέτρα των πωλητών, επειδή βοηθάει τους ανθρώπους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν, γενικά.

Ενδείκνυται Υια τη θεραπεία των διαταραχών των αδένων και λέΥεται ότι είναι µία πέτρα µε ικανότητα να λύνει ερωτικά πραβλήµατα.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Υδραχόος, Ιχθείς και Τοξότης.

ΙΑΣΠΙΣ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗΣ • ΜΝΗΜΗ

Βοηθά αποτελεσµατικά στην απόκτηση πνευµατικής ισορροπίας. Συνιστάται σε άτοµα που πάσχουν από αµνησία, αφαίρεση ή απώλεια µνήµης. Στην Ευρώπη κατά την Αναγέννηση ήταν της µόδας απ' τη µεσαία τάξη. Καλλιτέχνες, φιλόσοφοι και σπουδαστές φρόντιζαν να έχουν αυτή την ασυνήθιστη πέτρα.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Δίδυµοι και Σκορπιός.

ΑΣΒΕΤΙΤΗΣ • ΔΕΙΛΙΑ

Ο ασβεστίτης ενδείκνυται ειδικά για εκείνους που χρειάζονται τη γνώµη των όλλων επειδή δεν πιστεύουν στη δική τους κρίση. Συνιστάται για τα δειλά, άτολµα άτοµα

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ταύρας, Δίδυµοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης και Αιγόκερως.

ΦΘΟΡΙΤΗΣ • θΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ

Εχει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Γι' αυτό το λόγο χρησιµοποιείται ευρέως σε περιπτώσεις περισυλλογής. Φορώντας το φθορίτη, φέρνει αίσθηση κοινωνικής ευηµέρειας. Ενδείκνυται και για σωµατικά και ψυχικά προβλήµατα.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Ταύρας, Καρκίνος, Παρθένος, Αιγόκερως και Υδραχόος.

ΠΥΡΙΤΗΣ • ΕΙΡΗΝΗ

Φέρνει ευηµέρεια και ειρήνη στο σπίτι. Είναι ο αποκαλούµενος λίθος του σπιτιού και έχει χρησιµοποιηθεί από την αρχαιότητα για τη θεραπεία της γαστρίτιδας και προβληµάτων της πεμπτικής οδού, γενικά. Συνιστάται σε περιπτώσεις ουρικής αρθρίτιδας και είναι αποτελεσµατικός σε οξείες περιπτώσεις αιµορροίδων.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Τοξότης, Ιχθείς και Ζυγός.

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ • ΣΤΡΕΣ

Ενδείκνυται για άτοµα που πάσχουν από στρες, νευρικότητα και αποθάρρυνση, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας ή ασθένειας. Συνιστάται για άτοµα που φοβούνται "γα γίνουν κοµµάτια"ή να χάσουν τον έλεγχο ή να χάσουν το µυαλό τους.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ζυγός, Αιγόκερως, Τοξότης, Διδυµοι, Ταύρας και Σκορπιός.

ΝΕΦΡΙΤΗΣ • ΤΥΧΗ

Είναι το σύµβολο της τύχης στην εργασία και από την αρχαιότητα χρησιµοποιούνταν σαν φυλαχτό για να φέρει καλή τύχη σε τυχερά παιχνίδια.

Ενδείκνυται για την θεραπεία οφθαλµικών ενοχληµάτων, προβλήµατα χοληδόχου κύστης και πόνων των νεφρών. Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ταύρος, Δίδυµοι, Καρκίνος, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως και Υδροχόος.

ΤΟΥΡΚΟΥΑΖ • ΔΗΜIΟΥΡΓΙΚΟΣ

Ενεργεί για διευκόλυνση στη χρήση των λέξεων και αυξάνει τη δηµιουργική ικανότητα της σκέψης καθενός.

Ένα γνωστό φυλαχτό για τους οδοιπόρους, απορροφά αρνητική ενέργεια και καθαρίζει το αίµα, γι' αυτό το λόγο συνιστάται για κυκλοφορικές διαταραχές.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Ταύρος, Δίδυµοι, Καρκίνος Λέων, Παρθένος, Σκορπιός, Τοξότης, Ιχθείς και Ζυγός.

 ΥΑΛΩΔΗΣ ΛΑΒΑ ΝΙΦΑΔΑΣ ΧΙΟΝΙΟΥ • ΑΡΘΡIΤΙΔΑ . ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟI

 ····Εχει ιδιότητες που ευνοούν τους συλλογισµούς. Είναι γνωστός σαν λίθος της δικαιοσύνης και είναι αποτελεσµατικός για την θεραπεία της κατάθλιψης, αγχωδών καταστάσεων και νευρικότητος. Επίσης ενδείκνυται για τους τοπικούς πόνους της αρθρίτιδας και τους ρευµατισµούς. Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Υδροχόος, Καρκίνος, Παρθένος, Ταύρος και Σκορπιός.

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ • ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Είναι µία ανώτερη δύναµη για την ανανέωση της ενέργειας. Η δύναµη για την αποφυγή της µέθης αποδίδεται σε αυτόν και είναι επίσης ο λίθος που ανακουφίζει από τον πόνο, παρέχει ανακούφιση σε στιγµές άγχους και ισορροπία στο σώµα όταν υπάρχουν προβλήµατα ύπνου.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Κριός, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Αιγόκερως, Υδροχόος, Ιχθείς και Ζυγός.

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ (ΛΑΖΟΥΛΙΤΗΣ) • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι γνωστός σαν ο λίθος της επικοινωνίας. Είναι ένα.βοήθηµα για τη λογική σκέψη, χρησιµοποιούµενος συχνά σε διαλογισµούς και είναι αποτελεσµατικός στον έλεγχο της συναισθηµατικής αστάθειας, θεραπεύει την µελαγχολία και ενδείκνυται για τη θεραπεία των ενοχληµάτων απο τη σπλήνα.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Ταύρος, Καρκίνος, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ζυγός.

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ • ΑΓΑΠΗ

Στο ροζ χαλαζία βρίσκουµε το πιο χαλαρωτικό ορυκτό. Θεραπεύει τη συναισθηµατική αγωνία, ανοίγει την καρδιά στην αγάπη και ενισχύει το χαρακτήρα. Λόγω των άριστων χαλαρωτικών ιδιοτήτων, ενδείκνυται για νευρικές διαταραχές.

Συνάφεια µε τα σύµβολα: Ταύρος, Καρκίνος και Λέων.  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης