Ταχινόσουπα με λαχανικά
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
22/09/2018 05:07

Ταχινόσουπα με λαχανικά


Η νηστίσιμη πρότασή μας αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο τόσο για το μεσημεριανό όσο και για το βραδινό μας γεύμα. Το γεγονός οτι δεν στερείται γεύσης οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά. Ωστόσο, τα λιπαρά αυτά είναι σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 80%) πολυακόρεστα και μονοακόρεστα, γεγονός που διασφαλίζει οτι είναι φιλικό προς την υγεία και το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Υλικά (4 μερίδες)

  • Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 80 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 2 μέτρια καρότα σε κύβους
  • 2 μικρές πατάτες σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι σε κύβους
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό του, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αστράκι
  • Xυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από το κολοκυθάκι, με το σησαμέλαιο και τα σβήνουμε με 1 λίτρο νερό. Βράζουμε τα λαχανικά για 15' με ανοιχτό καπάκι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κολοκυθάκι και το μισό χυμό. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5΄, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το αστράκι να φουσκώσει και να γίνει μία χλιαρή σούπα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση, απομακρύνουμε από τη σούπα 200 ml χλιαρό ζωμό μέσα στον οποίο διαλύουμε το ταχίνι χτυπώντας το με μίξερ μέχρι να ασπρίσει, ξαναρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και σερβίρουμε αμέσως.
Προσοχή! Ο ζωμός πρέπει να είναι χλιαρός, γιατί αλλιώς θα κόψει το ταχίνι.



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης