Εύκολη μαρμελάδα μήλο
Mailing list

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι...

Είσοδος μελών

English  
22/09/2018 05:06

Εύκολη μαρμελάδα μήλο


Εύκολη μαρμελάδα μήλο

Μπορεί στον Αδάμ να κόλλησε το μήλο στο λαιμό, εσείς όμως θα «κολλήσετε» με τη μαρμελάδα μήλο. Η κανέλλα δίνει το μοναδικό της άρωμα που μαζί με το άρωμα των φρέσκων μήλων δένει τέλεια.

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μήλα
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
το χυμό από ένα λεμόνι
1,2 κιλά άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σε σκόνη(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα μήλα, το νερό, το χυμό λεμόνι και μισό κιλό ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά φέρτε τη μαρμελάδα σε βρασμό και μαγειρέψτε την μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέστε και την κανέλλα, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήστε τη μαρμελάδα να «σταθεί» για 5 λεπτά προτού γεμίσετε τα βάζα, αφήνοντας περίπου ½ εκατοστό κενό από το καπάκι. Μην ξεχνάτε ότι τόσο τα βάζα όσο και τα καπάκια πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα, αποστειρωμένα (τα βράζουμε σε νερό) και λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε τα ζεματάτε με καυτό νερό και τα βάζετε ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Κλείστε τα βάζα με τα καπάκια και παστεριώστε τα στη χύτρα ταχύτητας σύμφωνα με τις οδηγίες της ή τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό μέχρι ύψος 2 εκατοστών πάνω από τα καπάκια και βράστε τα για 5-10 λεπτά(χρόνος που μετράει από την ώρα που έχει αρχίσει ο βρασμός). Ξεκινήστε να βγάζετε ένα- ένα τα βάζα από την κατσαρόλα μετά το πέρας των αρχικών 5 λεπτών. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν προτού τα αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.


Tip απο spyrosmaria

-Μπορείτε αν θέλετε μαζί με την κανέλλα να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη. Θα αποκτήσετε μια πιο «spicy» εκδοχή.



  


active³ 4.7 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης